Palautukset

 

Kuluttajavirasto.fi  Peruutusoikeuden puuttuminen 

Eräissä lain tarkoittamissa tapauksissa (esim. räätälöity tehdastilaus tuote) asiakkaalla ei ole palautusoikeutta.

Palautuskustannusten korvaaminen ja poikkeukset  

Asiakas  vastaa tilauksen palautuskustannuksista. Kustannus on saman suuruinen kuin lähetyskustannus.

Asiakkaan kotoa noutaminen, ns. ylisuuren paketin palautus esim. rahtina ja muut poikkeukselliset palautusmuodot asiakkaan tulee hoitaa itse. Vialliset tuotteet käsitellään tapauskohtaisesti erikseen. 

Tilauksen peruuttaminen ja tuotteen palautus asiakkaan toiveiden mukaan valmistetuille ja räätälöidyille tuotteille ei myönnetä kaupan peruutus- ja palautussoikeutta. Ehto koskee Aada tuotemerkillä olevia muokattavia tehdastilaus huonekaluja ja mittatilaus pöytiä. Muissa tuotteissa asiakkaalla on oikeus palauttaa käyttämätön tuote 14 päivän kuluessa tilauksen toimituksesta, vastaanottamispäivä pois lukien. Palautuksesta on sovittava aina etukäteen asiakaspalvelun kanssa.

Asiakas vastaa tuotteen palauttamisesta. Mikäli asiakas peruuttaa tai palauttaa tuotteen ehtojen mukaisesti, asiakkaan maksama hinta tuotteesta palautetaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille viimeistään 20 vrk kuluessa peruutuksen/palautuksen vastaanottamisesta,  mikäli tuote palautetaan Aadan kustannuksella, tuotteen palautettavasta hinnasta vähennetään palautuskulut, mikäli asiakas palauttaa tuotteen omalla kustannuksellaan, tuotteen hinta palautetaan asiakkaalle kokonaisuudessaan

Tuotetta ei saa ennen palauttamista ottaa käyttöön ja sen tulee olla alkuperäispakkauksessa sekä olennaisesti samassa kunnossa kuin sitä vastaanotettaessa. Mikäli jonkin palautuksen kohdalla poikkeuksellisesti hyväksymme puutteellisen tuotteen palautuksen, veloitamme palautuksesta johtuneet välittömät kulut sekä vähintään 25 % tuotteen hinnasta.          

Palautuslomake tulostettavissa  tästä.